headerphoto

Vouwwagen types

De opzet snelheid waarmee de verschillende merken pronken is sterk afhankelijk van het toegepaste opzetsysteem. Het in een handomdraai opzetten is op een enkele uitzondering daar uitgesloten. Het is geen dagelijks werk en je bent er toch minimaal een half uur mee bezig. Let wel, dit is sterk afhankelijk van merk, model en ook omstandigheden als ondergrond en dergelijke doen er toe.
De opzetsystemen van vouwwagens zijn grofweg onder te verdelen in 2 types.

Symmetrisch model vouwwagen

Bij dit model dient de wagenbak meestal als kamergedeelte. Het wagendeksel is dan ingericht als slaapverblijf. Het wagendeksel vind zijn steun doorgaans met steunpoten welke in hoogte verstelbaar zijn. Het tussengedeelte is vaak voorzien van een soort bankjes met daarin handige opbergruimte. Een tafel in het midden maakt het compleet. Een keuken behoort vaak ook tot de uitrusting van dit type vouwwagen en staat meestal in de voortent. Kinderen slapen meestal in zogenaamde ondertentjes. Dit zijn de ruimtes onder de vouwwagen. Dit model vouwwagen is goed op ongelijke ondergrond te plaatsen door zijn stelmogelijkheid. Bagage is in de bak op te bergen maar moet eruit wil de wagen worden opgezet.

Asymmetrisch model vouwwagen

Dit model vouwwagen is in een aantal typen verkrijgbaar. Als overeenkomst hebben ze dat er één deksel is welke links of rechts dan wel in de lengte richting is om te klappen. Het dekselgedeelte doet dan dienst als slaap of woongedeelte. Het dekselgedeelte heeft soms steunpoten of ligt volledig op de grond. Het gebruik van ondertentjes is beperkt mogelijk. Het verwijderen van bagage uit de bak is bij een aantal types noodzaak voor de vouwwagen kan worden opgezet. Maar er zijn dus ook types waar de vakantiespullen gewoon kunnen blijven liggen. De keukeninrichting is ook meestal aanwezig en apart aan de wagen gekoppeld.

Welk model past bij u?

Welk model vouwwagen past bij u?De juiste keuze hangt af van diverse factoren. Een belangrijke factor is de vraag of u echt rondtrekt tijdens uw vakantie of dat u vast blijft staan voor langere tijd op één plek. Verdere factoren kunnen zijn; aantal slaapplaatsen, bagageruimte,wel of geen vaste tafel en zitbanken etc. etc. Probeer in de showroom diverse modellen uit en bekijk zo welk opzetsysteem u het meest aanspreekt. Neem er dus de tijd voor.