headerphoto

Vouwwagens vergelijken

Vouwwagens vergelijkenDe keuze van uw vouwwagen hangt af van meerdere factoren. Kijk in showrooms en laat u grondig voorlichten. Spreekt een model u aan dan kunt u de dealer vragen of u de vouwwagen met hem mag opzetten om te zien of alles aan uw verwachting voldoet. Hieronder geven wij u een aantal tips waarna u beslist moet kijken en over na moet denken alvorens u uw keuze bepaald.

Hoeveel personen - aantal slaapplaatsen

Erg belangrijk natuurlijk, hoeveel personen maken tijdens de vakantie gebruik van de vouwwagen. Hoeveel slaapplaatsen zijn er nodig.
Tip: Ga de matrassen zeker even proberen. Ze moeten niet te zacht of te hard zijn. Ook de lengte ervan is belangrijk. Neem er de tijd voor.
2 weken slechte nachtrust door een verkeerde keuze bederven gegarandeerd uw vakantiepret.

De Keuken

Het ene merk besteed meer aandacht aan het keukengedeelte dan het andere. Wilt u luxe of gaat u alleen voor het praktische. Uitgaande van een tent is de aanwezigheid van een sobere keuken al een luxe.
Tip: Let op de hoeveelheid opbergruimte, is de hoogte verstelbaar
(belangrijk voor langere mensen).

Tentdoek / ventilatie

Het tentdoek bepaald mede het leefklimaat in de tent van de vouwwagen. Dit heeft te maken met de luchtdoorlatendheid van het soort tentdoek. Informeer dus naar de deze eigenschappen. Ook het aantal ventilatieopeningen in de tentwanden en de binnentent bepalen de mate van ventilatie. Metname in warme landen is voldoende ventilatie aangenaam.
Tip: Een combinatie van katoen en polyester geeft een tentdoek dat erg sterk is en ook nog voldoende luchtdoorlatend is voor een goede ventilatie.

Geremd of ongeremde vouwwagen

Tegenwoordig zijn bijna alle merken vouwwagens voorzien van een zogenaamde oplooprem. Wanneer de auto die de vouwwagen trekt moet remmen zal door de tegendruk een remmechanisme op de vouwwagen in werking treden zodat deze ook afgeremd word. Dit is veiliger dan dat de aanhanger niet is voorzien van een rem. Een geremde uitvoering is natuurlijk duurder maar mag uit veiligheidsoverweging eigenlijk niet ontbreken.
Tip: De aanschaf van een geremde vouwwagen is duurder dan ongeremd maar veiligheid is ook belangrijk. Daarnaast is de marktwaarde van uw vouwwagen bij verkoop of inruil ook hoger.