headerphoto

Vouwwagen Opera

2012 - We schreven het al eerder, Een vouwwagen combineert al het goede van kamperen in een tent met de voordelen van een caravan. Kamperen met de design vouwwagen Opera gaat nog een stap verder.
Volgens de makers ervaart u het kamperen als het verblijf in een luxe hotel, maar dan wel op vijf sterren niveau. Opera achter Rangerover

Waarom ook alweer een caravan?

De reden van keuze voor de aanschaf van een caravan in plaats een vouwwagen was vaak het gebrek aan comfort bij de vouwwagens. Althans dit was in het verleden vaak het geval. De vouwwagens en tenttrailers van vandaag de dag zijn een stuk comfortabeler dan hun voorgangers uit de vorige eeuw. Een aantal merken zoals bijvoorbeeld Holtkamper brengen reeds jaren vouwwagens op de markt die qua comfort beslist niet onder doen voor een caravan. Zo ook de Opera, maar daarover straks meer.
Een ander pluspunt van de Opera is de goede wegligging en het geringe gewicht. Hierdoor is de tenttrailer makkelijk achter de auto te transporteren. Een caravan is daarentegen niet altijd even makkelijk te verplaatsen. In de bergen over steile en smalle passen kan de caravan juist erg lastig en log zijn achter een auto. En welke caravaneigenaar kent het lastige manoeuvreren op de camping zelf niet.

Design op de caping met de Opera vouwwagen

Luxe uitstraling

Het ontwerp van de Opera is geïnspireerd door het Opera House van Sydney. In uitgeklapte toestand zie je het gebouw er inderdaad in terug. Maar terug naar het comfort. Wat heeft de Opera dan wel te bieden?
Veel heel veel luxe. Wat dacht u van: elektrisch verstelbare bedden, welke tot één groot bed samen kunnen worden gevoegd. Warm water door de aanwezige boiler, keramisch toilet, en (buiten) douche, koelkast, heteluchtoven, (LED) verlichting, espressobar, mobiel kooktoestel en barbecue, wijnopslag. We zeiden het al, 5 sterren niveau.

Ook noemens-waardig zijn de houten veranda en dat het geheel handgemaakt is van hardhout, roestvrij staal en leer.
Je zou bijna vergeten dat het een kampeer middel is. Het opzetten van de Opera kost slechts enkele minuten. Dit gebeurt trouwens volledig automatisch door middel van een elektro-hydraulisch bekrachtigd opstelsysteem. In vol ornaat meet de tenttrailer 7m lang,3m breed en 3,5m hoog. Ingeklapt lijkt de Opera nog wel het meest op een gewone vouwwagen, maar dan wel één met lichtmetalen velgen.

Kost wat maar dan heb je ook wat

De luxe uitstraling van de Opera en haar design ontwerp is zeker een bijzondere verschijning op de camping. Wilt u luxe kamperen, dan kan dat met de Opera, maar dat kost dan wel wat. De uitvoering hierboven besproken, de Opera Baseline is te krijgen vanaf een kleine €. 25.000,-
De wat kaler uitgevoerde Softline kunt u kopen vanaf €. 19.000,-
Met dergelijke prijzen richt men zich op een selecte groep liefhebbers.
En ze zullen er ongetwijfeld zijn, anders breng je niet iets dergelijks op de markt. Met de aanschaf van de Opera heb je een bijzonder stijlvol en degelijk kampeermiddel tot je beschikking. Dat kan niemand ontkennen. Meer informatie over de Opera is te vinden op www.ysin.nl