headerphoto

Vouwwagen accessoires

Hoewel de meeste vouwwagens goed zijn uitgerust om zo op pad te gaan blijven er natuurlijk altijd speciale wensen. Er zijn nu eenmaal kampeer accessoires te krijgen die praktisch zijn en soms ook nog het kampeergenot verhogen.

Het reserve wiel

Reserve wielEen tip! bespaar hier niet op maar schaf vooral aan. Ergens in het buitenland met een lekke band langs de weg staan zonder reserve wiel is een onaangename verrassing. Een nieuwe band kopen wordt dan een stressvolle aangelegenheid. Ook omdat lang niet alle type vouwwagenbanden te krijgen zijn in het buitenland. Een nieuwe band bij de hand hebben is dan wel zo prettig. U kunt dan op uw gemak een garage zoeken en de lekke band laten repareren.

De Disselkast

DisselkastDe naam zegt het al, een kast of bak op de dissel gemonteerd. Levert behoorlijk extra bergruimte op. Meestal in een kunststof uitvoering en vaak niet standaard maar als optie leverbaar. Handig als u hier spullen in opbergt die u onderweg naar uw vakantiebestemming nodig hebt.Imperial

ImperialEen aantal merken heeft standaard een soort van imperial op het deksel zitten. Zo niet dan is het een optie die u appart moet aanschaffen. Als u fietsen mee wilt nemen op vakantie kan dit zeker handig zijn. Daarnaast is het mogelijk om andere vakantiespullen vast te zetten op het imperial.

De koelbox

KoelboxMet name in warme landen is een koelbox een uitkomst om etenwaren te bewaren. Deze zijn er in meedere varianten te krijgen. Zo zijn er exemplaren die alleen via de sigarettenaansteker (12V)
in de auto werken of exemplaren die op het gewone stroomnet (220/230V) kunnen. Het meest makkelijke is een combinatie van beiden te nemen. Daarnaast moet u nog een keuze gaan maken welke inhoud u wilt.

Kantelbeugel

KantelbeugelDe aanschaf van een kantelbeugel is aan te raden indien u uw vouwwagen in uw garage stalt. Door de vouwwagen met behulp van de kantelbeugel op zijn kant zetten scheelt dit aanzienlijke bergruimte in uw garage. Dit op zijn kant zetten doet u trouwens niet eventjes in uw eentje. Hulp van minimaal 2 personen is zeker nodig. Is dit éénmaal gelukt dan kunt u uw vouwwagen op de juiste plaats manoeuvreren dankzij de zwenkwieltjes die onder de kantelbeugel zitten.